čas přípravy: 15 min.

Pokud hledáte rychlý a výživný snack, který vám dodá energii a zároveň uspokojí chuť na sladké, proteinové kávové kuličky jsou tou pravou volbou. Tento recept je ideální pro milovníky kávy a čokolády, kteří si chtějí dopřát extra mlsání s výbornými nutričními hodnotami. 

Jednou z klíčových ingrediencí jsou medjool datle, známé pro svou bohatou sladkou chuť a karamelovou texturu. Datle jsou nejen skvělým přírodním sladidlem, ale také zdrojem vlákniny, která podporuje zdravé trávení. Jsou také bohaté na minerály jako draslík, hořčík a měď, které jsou důležité pro správné fungování našeho těla.

Autor: Nicole Ebnerová
Tisk

Postup

  1. Mejdool datle nejprve vypeckujeme a s trochou vody rozmixujeme na pastu.
  2. K datlové pastě přidáme zbytek ingrediencí (35g proteinu, kousky hořké čokolády a kávu) a důkladně promícháme.
  3. Z hotové směsi uděláme kuličky, ozdobíme dle potřeby a necháme v lednici odstát.

 

 Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty. Přejeme vám dobrou chuť!